Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΣ - εθνική οδός Τρίπολης Ολυμπίας


O "ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΣ" είναι ένας πολυχώρος που ολοκληρώνεται κομμάτι κομμάτι με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι με την περάτωση των εργασιών για την πισίνα και τον σύγχρονο παιδότοπο. Βρίσκεται σε ένα αμφιθεατρικό σημείο, μέσα στα βουνά της Γορτυνίας (ορεινή Αρκαδία) και δημιουργήθηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της εστίασης και της ψυχαγωγίας που δεν υπήρχαν στην περιοχή.
ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΣ ήταν το προσωνύμιο του φίλου (που χάθηκε πρόωρα και ήταν πάρα πολύ γνωστός και αγαπητός σε όλη την γύρω περιοχή) του σημερινού ιδιοκτήτη με τον οποίο μαζί, πριν 30 χρόνια, ονειρεύτηκαν και σχεδίασαν την δημιουργία αυτού του χώρου, σε αυτό ακριβώς το σημείο.
Αρχικά σχεδιάστηκαν το βασικό λογότυπο και τα λογότυπα για την αίθουσα οργάνωσης εκδηλώσεων, του club-cafe, της πισίνας, του παιδότοπου, του υπαίθριου συναυλιακού χώρου.
Μετά σχεδιάστηκε η κεντρική εξωτερική πινακίδα του πολυχώρου (στην δυτική είσοδο) που αναφέρεται στις υπηρεσίες που πρόσφερε φέτος τον χειμώνα ο χώρος. Η πινακίδα αυτή έχει διαστάσεις 3,5 επί 2,5 μέτρα και ζωγραφίστηκε στο χέρι πάνω σε ελάτινες σανίδες πάχους 5 εκατοστών και στηρίχτηκες σε κορμούς κυπαρισσιού. Χρησιμοποιήθηκαν ξύλα από έλατα και κυπαρίσσια της περιοχής και ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής υψηλής αντοχής για να αντέξουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στην περιοχή. Για την επιλογή του μεγέθους των γραμμάτων για την επιγραφή ζητήθηκε η συμβουλή συγκοινωνιολόγων που υπολόγισαν την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού Τρίπολης - Ολυμπίας.
Στο επόμενο διάστημα σχεδιάστηκε η εταιρική ταυτότητα (επιστολόχαρτο και φάκελος) του "ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΣ".
Όταν ολοκληρώθηκε και στήθηκε η επιγραφή, φωτογραφήθηκε και την χρησιμοποιήσαμε σαν βασικό στοιχείο στην κάρτα της εταιρίας, στην κεντρική αφίσα, την καρτ - ποστάλ, αφίσες και προσκλήσεις για εκδηλώσεις, το σουπλά, το μενού.
Παράλληλα γινόταν και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας, που και αυτή, όπως και ο πολυχώρος, θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη.
Σε όλα τα στοιχεία που σχεδιάστηκαν χρησιμοποιήθηκαν 7 χρώματα:
- μαύρο όπου χρειαζόταν για να περιγραφούν στοιχεία με πολύ φωτεινά χρώματα
- ανοιχτό γαλάζιο γιατί στην τελική μορφή του χώρου η πισίνα θα είναι το κεντρικό στοιχείο όπως σχεδιάστηκε από το γραφείο που ανέλαβε την μελέτη σχεδιασμού και κατασκευής του πολυχώρου αλλά και γιατί ημέρα και νύχτα η οπτική επαφή του επισκέπτη με τον ουρανό είναι απρόσκοπτη σχεδόν σε 360 μοίρες
- το σκούρο μπλε του ουρανού την νύχτα
- το πράσινο που είναι το κυρίαρχο στοιχείο από την αγκαλιά των κατάφυτων γύρω βουνών και των υπαίθριων χώρων του συγκεκριμένου πολυχώρου
- το φωτεινό κόκκινο για να υπογραμμίσει την ένταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή αλλά και από τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις
- το κοκκινοκαφέ κύμα των κεραμοσκεπών των κατασκευών του χώρου και του χώματος της περιοχής
- το λευκό περλέ για τις οργανωμένες εκδηλώσεις
Σχεδιάστηκαν 5 γραφικά στοιχεία:
- το γαλάζιο κύμα του νερού που είναι παρόν σε όλες τις παραλλαγές του λογότυπου για την πισίνα
- το πράσινο κύμα των βουνών για τις εκδηλώσεις
- το κόκκινο κύμα της έντασης της μουσικής για το club-cafe
- το μπλε κύμα των συναυλιών για τις υπαίθριες ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνονται συνήθως βράδυ κάτω από τον ουρανό
- το κοκκινοκαφέ κύμα των κεραμοσκεπών των κατασκευών του χώρου και του χώματος της περιοχής για τον παιδότοπο
Kika Pardaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου