Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑσώζουμε τις παραλίες!


 Θυμάμαι παιδί και έφηβη στην Σαλονίκη.... όποιον θέλαμε να τον πούμε ανέμελο και λίγο τεμπέλη, λίγο ρέμπελο... τον λέγαμε "άντε ρε παραλία"! Αυτό το άφημα, η ξενοιασιά, το βύθισμα στο μηδέν και το άπειρο πάνω στην άμμο της Χαλκιδικής και το γαλάζιο μπροστά, ήταν η απόλυτη αυτοκάθαρση σε βιωματικό επίπεδο!
Μοιάζει σχεδόν αδύνατον πλέον, να βρεις τέτοιο σημείο στις Ελληνικές παραλίες, που έστω και λίγο(!) θα σε κάνει να προσεγγίσεις οποιοδήποτε συναίσθημα επαφής με την φύση και την γαλήνη που σε περιβάλλει... όταν αυτή αναλαμβάνει να πάρει τον έλεγχο των αισθήσεων σου!
Το καλοκαιρινό κίνημα με κεντρικό σύνθημα "παραλίες για όλους" με γέμισε χαρά! Οι ακτιβισμοί σε μια σειρά παραθαλάσσια σημεία του τόπου μας, είχαν νίκες. Στην συνείδηση των πολιτών αυτής της χώρας.... ο αγώνας αυτός ήταν και δίκαιος, ήταν και απαραίτητος!
Σήμερα.... νιώθω σε πολλά επίπεδα, αλλά πρωτίστως σε πολιτικό επίπεδο, ότι το σύνθημα "ανα σώζουμε τις παραλίες" μιλάει στο θέλω, στην ανάγκη μου και το ένστικτο μου ταυτόχρονα!
ΑΝΑσώζουμε.....
Το ίδιο μετράει μέσα μου και για τους Οικολόγους Πράσινους, που διάλεξα σε αυτήν την στιγμή της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, να βάλω ενέργεια ώστε να κρατηθεί το κόμμα ζωντανός οργανισμός και ένας πολιτικός χώρος που σέβεται και υπερασπίζεται την βιοποικιλότητα περισσότερο από την ατομικότητα!!!

ραντεβού στην δημιουργία, στην ιστορία.... στην φαντασία!


[Κι εγώ που λέω πως ονειρεύεστε,
και γω σε όνειρο είμαι.]

Κίκα Παρδάκη
μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων των Οικολόγων Πράσινων
(sounds better than it is!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου